skip to Main Content

Banger hart

Mijn broer is Personal Trainer van beroep. Dat is iemand die luie, afhankelijke, te rijke, verwende en (eerlijk is eerlijk) ook ambitieuze mensen helpt om tot hun sportdoel te komen. Ook ik ben zo’n klant en het bevalt zeer goed.

Als stukje service en motivatie laat mijn broer zijn klant de muziek uitkiezen tijdens de training. Ook al zijn er meerdere trainers aan de gang, wie het eerst komt, het eerst maalt.

En daar was Carmen. Een goedgemutste, Surinaamse vrouw van in de 60.
‘Welke muziek wil je horen tijdens de training van vandaag?’
‘Ik vind Rob de Nijs zo’n goede zanger.’
Mijn broer zag dit niet aankomen, maar beloofd is beloofd. Met een ingehouden glimlach, maar ook een klein beetje bang loopt hij naar de iPad om Rob de Nijs op te zetten. Ondertussen komen andere gespierde trainers en klanten het trainingshonk in lopen. Mijn broer besluit met volle overtuiging te doen wat gedaan moet worden.

Het lied “Banger Hart” schalt door de zaal en Carmen zet het op een schaamteloos zingen. Met tranen in de ogen van het lachen maken de trainers en leden onderling contact met elkaar terwijl Carmen niet door heeft dat zij hen een fantastische, onvergetelijke dag bezorgt.

Als later per ongeluk de liedtekst: “Ienie mienie mynie moo, this black bitch is my who(re),” uit de speakers klinkt, zegt Carmen nietsvermoedend: ‘Wat een heerlijk muziekje is dit zeg,’ en zet het op een dansen.

Veeg mij maar op.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top